×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/04/07 - 10:30
  • بازدید : 71
  • تعداد بازدید : 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفتم تیرماه؛ بهانه ای برای مرور زندگی اندیشمندی که دانشگاه به نامش مزین است

هفتم تیرماه، سالروز شهادت سیاست‌مدار و فقیه ایرانی، بهانه ای است برای مرور زندگی پرفروغ روحانی پیشکسوتی که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نام این شهید فرزانه مزین است.


ه گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده پزشکی دانشگاه ملی ایران به عنوان اولین دانشکده پزشکی خصوصی در سال ۱۳۳۸ و با پذیرش دانشجو در رشته پزشکی ایجاد شد.

به دنبال تصویب قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۶۴، دانشگاه ملی ایران با ادغام برخی از واحدهای آموزشی درمانی وابسته به این وزارتخانه از شهریورماه ۱۳۶۵ به  نام شهید بهشتی مزین و به عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی آغاز به کار کرد.



بر اساس این نامگذاری دانشگاه ملی سابق، نام سیاست‌مدار و فقیه ایرانی، دومین رئیس دیوان عالی کشور پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، نخستین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و نایب رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی را بر دوش می کشد.



شهید بهشتی جزو نوادر زمان بود



در این میان به بهانه سالروز شهادت آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی، مرور زندگی پرفروغ این روحانی پیشکسوت اصفهانی خالی از لطف نیست؛ عالم بزرگواری که در ۵۳ سال عمر خود حتی لحظه‌ای غفلت، سکوت و احساس‌ خستگی نکرد و شبانه روز برای انقلاب، امام خمینی(ره) و ملت خدمت کرد.



این شهید برجسته تاریخ طی عمر پربرکت خود، به فعالیت های عمیق دینی، فرهنگی و سیاسی پرداخت و در آذر ماه ۱۳۵۷ به فرمان امام خمینی(ره) شورای انقلاب را تشکیل داد. همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به عنوان ایدئولوگ در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی حضور داشت.



بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در توصیف آیت الله محمد حسینی بهشتی گویای خصایل و فرزانگی این اندیشمند بزرگ است: " شهید بهشتی جزو نوادر زمان بود، جزو کسانی بود که نظیر او را انسان در نسل های پیاپی کمتر پیدا می کند."



۷تیر ۱۳۶۰ آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی، رییس وقت دیوان عالی کشور و بیش از ۷۰ نفر از مقامات و چهره‌های برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند.



حدود ساعت ۲۱ و ۷ دقیقه هفتم تیرماه ۱۳۶۰، دو بمب بسیار قوی، در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر شد که بر اثر شدت انفجار، تمامی سقف ساختمان فروریخت و موجب به شهادت رسیدن شهید مظلوم آیت‌اللّه دکتر سید محمد حسینی بهشتی و ۷۲ تن از شخصیت‌های سیاسی ـ مذهبی کشور شد.



طبق بیانات امام خمینی (ره)؛ "بهشتی مظلومانه زیستن و مظلومانه به شهادت رسیدن را تجربه کرد."


  • گروه خبری : اخبار عمومی,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 105892
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب