×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/01/14 - 11:06
  • بازدید : 81
  • تعداد بازدید : 79
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه: پارک علم و فناری سلامت، سرآغاز شکل گیری انقلاب فناوری در دانشگاه است

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ایجاد پارک علم و فناری سلامت را سرآغاز شکل گیری انقلاب فناوری در دانشگاه توصیف کرد و گفت: اولین پارک علم و فناوری در حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی شکل گرفته است.


دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به تشریح اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری در سالی که گذشت پرداخت.



 



 وی با اشاره به این که سالی که گذشت یکی از سالهای پرمحصول در حوزه پژوهش بود گفت: در واقع درخشان ترین سال پژوهشی در مقایسه با سالهای اخیر، متعلق به  سال ۲۰۲۰ بوده است.



دکتر زرقی با تاکید بر این که پاندمی کرونا دنیا را تحت الشعاع قرار داده گفت: علیرغم مشکلاتی که کرونا رقم زده، حوزه پژوهش دانشگاه به همت اساتید، مسوولان و دانشجویان دانشگاه از جهش قابل توجهی برخوردار بود ه است.



معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با بیان این که دانشگاه در حوزه تولید علم برای اولین بار از مرز چهار هزار مقاله عبور کرد تاکید کرد: چهار هزار و پانصد سند علمی نمایه شده در پایگاه اسکوپوس تا پایان سال، رکورد شگرفی را در حوزه تولیدات علمی در کشور رقم زده است.



وی ادامه داد: اگر تولیدات علمی سال اخیر را با تولیدات سال گذشته که حدود سه هزار و ۶۰۰بوده  مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که در کمیت ۲۵/۲ دهم درصد رشد را تجربه کرده ایم.



 دانشگاه از مرز هفتاد وچهار هزار استناد عبور کرد



دکتر زرقی نگاه دانشگاه به تولیدات علمی را نگاهی کیفی به تحقیقات دانست و تاکید کرد: در دانشگاه سند علمی و مقاله ای مورد توجه  وارزشمند است که به آن ارجاع شود، به این معنی که دنیا به این مقالات تا چه حدی استناد کرده است.



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه استنادات از مرز هفتاد وچهار هزار استناد عبور کرده است در این حوزه نیز در مقایسه با سال گذشته ۴۲,۵ درصد رشد را تجربه کرده ایم.



  وی افزود: پژوهشگران  دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درزمینه کمیت نیز با چاپ چهار هزارو پانصد مقاله و عبور از مرز ۷۴ استناد در حوزه کیفی نیز عملکرد درخشانی داشته اند.



 دکتر زرقی گفت: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در حوزه کمیت ۲۵/۲ و در کیفیت نیز ۴۲/۵ درصد رشد داشته است.



وی از رشد ۶۸ درصدی مقالات بین المللی خبرداد و تاکید کرد: در سالی که گذشت ۱۲۰۰مقاله بین المللی در حوزه پژوهش و با همکاری دانشمندان خارج از کشور در دانشگاه منتشر شده است.



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با بیان این که تولیدات علمی، مقالات و استنادات با مشارکت حوزه بین الملل دانشگاه در سالی که گذشت رشد قابل ملاحضه ای داشته توضیح داد: از هر چهار مقاله یک مقاله در زمره مقالاتقرار دارد.



تولید علمی باید انعکاس بین المللی داشته باشد



وی با بیان این که تولیدات علمی باید انعکاس بین المللی داشته باشد توضیح داد: یکی از مهمترین رتبه بندی های بین المللی از لحاظ پژوهشی رتبه بندی بر اساس نظام لایدن است. دانشگاه در این حوزه که بر اساس تولیدات علمی، استنادات و مقالات مرغوب ارزیابی می شود در بین ۲۲ هزار دانشگاه و موسسه علمی در دنیا رتبه ۵۲۶ را کسب کرده است.



دکتر زرقی از رشد ۴۶ پله ای دانشگاه در نظام رتبه بندی لایدن خبر داد و خاطرنشان کرد: در نظام رتبه بندی وبومتریکس که از رتبه بندی های مهم بین المللی و بار اصلی آن بر دوش یافته های پژوهشی است، دانشگاه رتبه ۵۸۰  را از آن خود کرد. وی کسب این رتبه را بی نظیر ترین رتبه درتاریخ دانشگاه عنوان کرد و افزود: در این نظام نیز در مقایسه با سال گذشته ۷۶ رتبه صعود را در دانشگاه تجربه کرده ایم.



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برای اولین بار رتبه سوم کشوری را در نظام رتبه بندی وبومتریکس از آن خود کرد و این درحالیست که دانشگاه از دانشگاههای بین المللی در سطح دنیا همانند صنعتی امیرکبیر و شریف نیز پیشی گرفت و رتبه دوم علوم پزشکی کشور را کسب کرد.



کارآفرینی در دستورکار دانشگاه



 وی یکی از مهمترین اهداف دانشگاه را تبدیل شدن به دانشگاهی با مشخصه های دانشگاههای نسل سوم عنوان کرد و افزود: تحقیقات کاربردی، تبدیل شدن تحقیقات به محصول و کارآفرینی در دستورکار دانشگاه است.



دکتر زرقی ادامه داد: در سالی که گذشت تعداد شرکت های دانش بنیان دانشگاه از مرز ۱۰۰ شرکت عبور کرد و امروز با ۱۰۵ شرکت دانش بنیان و ۱۵۳ محصول تجاری شده رتبه اول فناوری کشور را کسب کرده ایم.



وی با تاکید بر این که دانشگاه حائز رتبه اول فناوری در کشور است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در تحقیقات رتبه دوم کشوری  و در حوزه فناوری رتبه اول فناوری را برای اولین بار در کشور کسب کرده است که این مهم افتخار بسیار بزرگی برای کشور و دانشگاه  است.



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اهمیت ارتقا فناوری؛ تولید ثروت، کارآفرینی، اشتغالزایی، افزایش تعداد مراکز رشد و ایجاد زیرساخت های فناوری را از جمله دستاوردهای این حوزه ذکر کرد.



 ایجاد بیمارستان هوشمند یکی دیگر از اقدامات حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه در حوزه فناوری بود که دکتر زرقی به آن اشاره کرد و گفت: بیمارستان ۱۵ خرداد در این پروژه به عنوان مدل و مرکز همکاریهای پژوهشی ریاست جمهوری به عنوان حامی این طرح را به صورت مشترک اجرا کردند.



 بیمارستان هوشمند مصداق واضح فناوری سلامت است



وی در ادامه با بیان این که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام اجرای فرمان امام(ره) تفاهم نامه تله مدیسین یا پزشکی از راه دور در بیمارستان اختر با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بیمارستان اختر یکی دیگر از مواردی بود که دکتر زرقی به آن اشاره کرد و افزود: بیمارستان هوشمند و تله مدیسین نمونه های واضح و مصداق فناوری در سلامت هستند.



دکتر زرقی تاکید کرد: دانشگاهی که ادعا می کند در راستای تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم در حرکت است باید به تولید محصول و ثروت بپردازد، این دانشگاه باید در حوزه سلامت نیز فناوری را جاری و ساری کند.



معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ورود تکنولوژی های های تک به عرصه سلامت را مورد تاکید قرار داد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تفاهم نامه های بسیار مهمی در حوزه تهیه واکسن، تکنولوژی  ۵G و تولید کیت های سریع  منعقد کرده است.



هشت سال متوالی دانشگاه رتبه دار درتحقیقات دانشجویی



دکتر زرقی خاطرنشان کرد: دانشگاه امسال نیز در حوزه تحقیقات دانشجویی برای هشتمین سال متوالی  رتبه اول را در جشنواره رازی و نظام بهداشتی کشور کسب کرد.



وی در ادامه توضیحاتی درباره تامین زیرساخت ها ارایه داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان دانشگاه نسل سوم یکی از پیشروترین مراکز درایجاد پارک علم و فناوری سلامت است. پارک علم  و فناوری حوزه سلامت برای اولین بار توسط دانشگاه ایجاد شد چرا که پیشتر بیشترین حجم پارک های علم و فناری در اختیار وزارت علوم بود اما دانشگاه در فضای ۱۵ هزارمتری با بنای ۱۱ هزارمتری فعالیت خود را ضمن اخذ مصوبه هیئت امنا اخذ کرد، هم اکنون در حال حاضر مراحل تکمیل پروژه در حال اجراست.



معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به این که شرکت هایی که به مدت سه سال در مراکز رشد مستقر می شوند و به بلوغ کافی می رسند در صورتیکه عملکرد موفق و قابل قبولی داشته باشند، می توانند در پارک و علم و فناوری ثبت شوند افزود: در نهایت این شرکت ها در خلق ثروتی که مد نظر دانشگاه است می توانند سهیم باشند.



دکتر زرقی گفت: پیش بینی می شود ۵۰ شرکت دانش بنیان به سبد شرکت های دانش بنیان دانشگاه با ایجاد این پارک افزوده شود. این مهم زیرساخت های فناوری را گسترش خواهد داد.



 وی ایجاد پارک علم و فناری سلامت را سرآغاز شکل گیری انقلاب فناوری در دانشگاه توصیف کرد و یادآور شد: اولین پارک علم و فناوری در حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی شکل گرفته است.



معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از راه اندازی بیوبانک مرکزی در دانشگاه خبر داد و افزود: در این مرکز نمونه های بیولوژیک برای سالیان سال نگهداری خواهد شد تا هر زمان ضرورت ایجاد تحقیقات جدید بر روی این نمونه ها احساس شد تحقیقات عمیق و کاربردی تری را رقم بزنیم.



 راه اندازی دوره یکساله مجازی فلوشیپ آموزش پژوهش و فناوری



 دکتر زرقی با بیان این که دوره یکساله مجازی فلوشیپ آموزش پژوهش و فناوری برای اولین بار برای اعضا هیئت علمی در دانشگاه راه اندازی شده اظهار کرد: این دوره پودمانی دارای سه سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته است. در واقع هدف از برگزاری این دوره ها افزایش توانمندی اعضای هیئت علمی است به شکلی که با برگزاری این دوره به افرادی که تازه به جمع اساتید دانشگاه پیوسته اند و یا اعضای هیئت علمی خاموش، آموزش های لازم برای پژوهش، ایجاد شرکت های دانش بنیان، فناوری، اخلاق در پژوهش ارایه می شود.



وی توانمندی اعضای هیئت علمی در حوزه پژوهش و فناوری وکاهش خطاهای پژوهشی که منجر به ایجاد آسیب های اجتماعی و پژوهشی می شود را از مهمترین اهداف برگزاری دوره های مجازی فلوشیپ آموزش پژوهش و فناوری ذکر کرد و گفت: این دوره ها، دوره های یکساله هستند و توجه به توانمندی بیشتر اعضای هیئت علمی دستور کار است به شکلی که با برگزاری این دوره ها تعداد اعضای هیئت علمی خاموش به پایین ترین میزان خود خواهد رسید.



  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: برای اولین بار اعضای هیئت علمی خاموش دانشگاه و افرادی که در طول یکسال اخیر مقاله ای را منتشر و چاپ نکرده اند به عدد کمتر از یکصد نفر رسیده است. وی افزود:  این تعداد در سال گذشته ۱۶۳ نفر بوده اند به این معنی که تعداد اعضای هیئت علمی خاموش دانشگاه به عددی  کمتر از ۵ درصد رسیده که در این حوزه حائز برجسته ترین رتبه در میان دانشگاههای علوم پزشکی هستیم.



دکتر زرقی در ادامه با بیان این که معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه درحوزه نشریات با توجه و تمرکز ویژه ای اقدامات موثری را در دستور کار قرار داد خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالاترین تعداد نشریات نمایه شده در پایگاههای معتبری همانندISI ، پاب مد و اسکوپوس در مقایسه با سالهای گذشته داشته ایم به شکلی که امروز حدود ۲۱ مجله دانشگاه از ۴۰ مجله در اسکوپوس نمایه می شود، ۱۰ مجله درisi و هشت مجله در پاب مد نمایه می شوند.



 نگاه کیفی و افزایش کیفیت مجلات دردستورکار



 وی با تاکید بر این که نگاه دانشگاه به مجلات نگاهی کیفی است خاطرنشان کرد: معاونت پژوهشی دانشگاه بدنبال بسط دادن تعداد مجلات نیست ولی با هدف افزایش کیفیت در حال فعالیت است.



 دکتر زرقی در ادامه با اشاره به فعالیت های کتابخانه مرکزی، جستجو و مدیریت منابع علمی وهمچنین دسترسی به اسناد علمی، در سالی که گذشت گفت: در این حوزه نیز جایزه اول کشوری را از آن خود کردیم.



 



راه اندازی نظام ثبت بیماری ها یکی دیگر از مواردی بود که دکتر زرقی به آن اشاره کرد و افزود: درسالی که گذشت برای اولین بار در دانشگاه نظام ثبت بیماریها راه اندازی شد. وی افزود: اگر چنانچه داده های بالینی به صورت انبوه تولید شود و در ادامه این داده تحلیل و مورد بررسی قرار بگیرد قطعا خروجی ها و اقدامات بالینی کاربردی تر خواهد بود.



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه خاطرنشان کرد: در سالی که گذشت ۶۰ پروپوزال ثبت بیماری دریافت کرده ایم که از این تعداد ۳۲ مورد به قرار داد رسید و ۳۰۰ مقاله  از داده های موجود نیز در دانشگاه تولید شده است.



 دکتر زرقی با اشاره به اثرات کووید بر ابعاد مختلف علمی و پژوهشی خاطرنشان کرد: سالی که گذشت آغشته به دشواری های کرونابود ولی محققان و دانشمندان دانشگاه این  تهدید را به فرصت تبدیل کردند، در دانشگاه حدود ۷۰۰ مقاله کاربردی در سطح بین المللی در زمینه کرونا به چاپ رسید.



 وی با تاکید بر این که معاونت پژوهشی در حوزه تحقیقات بین المللی و با توجه به محدودیت هایی که کرونا ایجاد کرد با دانشگاههایی نظیر هلند و فرانسه نیز تفاهم نامه هایی را به امضا رساند ادامه داد: اجرای طرح های مشترک بین المللی یکی از مهمترین اقداماتی است که علیرغم بحران کرونا به ثمر رسید



 باید موفقیت های درخشان دانشگاه را تداوم ببخشیم



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه یکی از مهمترین اهداف سال آتی را حفظ جایگاه و موفقیت های دانشگاه درحوزه پژوهشی و فناوری ذکر کرد و تاکید کرد: باید بر توفیقاتی که در سال گذشته ایجاد شده بیفزایم، تا موفقیت های درخشان دانشگاه را  تداوم ببخشیم.



توسعه تکنولوژی هایی که به عنوان مدل در بعضی مراکز درمانی ایجاد شده، گسترش شرکت های دانش بنیان و تکمیل فاز نهایی پارک علم و فناوری، هدف گذاری تولید علمی دانشگاه باعبور از پنج هزار مقاله، کسب رتبه دانشگاه به پایین تر از ۵۰۰ در حوزه بین الملل و جذب نخبگان پژوهشی از اهداف جدی سال  ۱۴۰۰ حوزه معاونت تحقیقات و فناوری بود که دکتر زرقی به آن اشاره کرد.



 وی در ادامه با اشاره به این که در بحث گرنت های پژوهشی حدود ۱۳ گرنت پژوهشی دراختیار دانشگاه قرار دارد گفت: این گرنت ها باید ضمن حمایت از پژوهشگران و تامین بودجه لازم افزایش یابد.



تسهیل فعالیت های هیئت علمی در حوزه پژوهش یکی دیگر از اهداف سال آتی بوو که دکتر زرقی به آن اشاره کرد و افزود: باید با گسترش امکانات فناوری و توسعه مراکز رشد، گسترش آزمایشگاه جامع تحقیقات و فناوری، گسترش سیستم های ثبت بیماری ها، طراحی پروژه های کلان بین المللی حوزه پژوهش را ارتقا دهیم



 کرونا اهمیت تحقیقات دانشمندان را بیش از پیش نمایان کرد



 معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در بخش دیگری از این گفت وگو با تاکید بر این که باید سبد بودجه پژوهشی مجزا برای بحران هایی احتمالی نظیر کرونا در کشور دیده شود توضیح داد: کرونا اهمیت تحقیقات دانشمندان را بیش از پیش نمایان کرد بنابراین برای انجام تحقیقات احتمالی باید بودجه های لازم دیده شود.



   دکتر زرقی تقویت زیرساخت های فناوری را مورد تاکید قرار داد و افزود: اگر چنانچه زیرساخت های فناوری دچار ضعف بود هرگز نمی توانستیم گامهای فناوری برداریم،  بی شک  درسال آینده باید توسعه اتاق های تمیز، برای تولید واکسن، تولید داروهای خاص در دستورکار باشد.



    وی توانمندی اعضای هیئت علمی برای انجام پژوهش های محصول محور و کاربردی را با هدف ارتقا سطح پژوهش و عبور از بحران های آتی را خواستار شد


  • گروه خبری : اخبار عمومی,آرشيو اخبار
  • کد خبر : 103251
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب