نشست طرح تحقیقاتی آنالیز بیان RNA های غیر کد کننده 7SK و ANRIL در فازهای مختلف چرخه سلولی سلول های MDA-MB-231 و MCF-10A و ارتباط بیانی آنها با ژن های P15، P16، P53 و RB برگزار شد.
مصاحبه با آقای دکتر حسین قنبریان
روز دوشنبه مورخ چهارم تیر ماه ۱۴۰۳ نشست خبری با دکتر حسین قنبریان نوشهر، استاد گروه زیست فناوری پزشکی در دانشکده فناوریهای نوین و مجری طرح تحقیقاتی «آنالیز بیان RNAهای غیر کد کننده 7SK و ANRIL در فازهای مختلف چرخه سلولی سلولهای MDA-MB-231 و MCF-10A و ارتباط بیانی آنها با ژنهای P15، P16، P53 و RB» در مرکز تحقیقات به شرح ذیل برگزار شد:
- در خصوص طرح و هدف از اجرای آن توضیحاتی بفرمایید.
در تحقیقات قبلی نشان داده بودیم که میزان بیان RNA غیر کد کننده 7SK در سلولها و بافتهای سرطانی کاهش پیدا میکند. همچنین مطالعات اخیر ما نشان داده است که افزایش بیان این RNA باعث آپوپتوز و مرگ سلولهای سرطانی میشود. اما تا کنون مسیر روشنی برای مکانیسم اثر این RNA بر سلولهای سرطانی گزارش نشده است. با توجه به اینکه چرخه تکثیر سلولها در سرطان تغییر پیدا میکند و معمولا تکثیر سریع سلولها را داریم. بنابرین تصمیم گرفتیم میزان بیان این RNA را در فازهای مختلف چرخه سلول نشان بدهیم و ارتباط بیانی آن را با بیان سایر ژنها در روند چرخه سلول نشان بدهیم.
- توضیحاتی در خصوص دستاوردهای طرح و نوآوری آن بیان بفرمایید.
در این طرح نشان داده شد که افزایش بیان 7SK قادر است آپوپتوز و مرگ سلولی را از هر دو مسیر داخلی و خارجی آن تحریک کند که قابلیت کشندگی این RNA در سلولهای سرطانی را نشان میدهد و همچنین نشان داده شد که الگوی بیان این RNA در فازهای مختلف چرخه سلول متفاوت میباشد.
- ذینفعان این پروژه چه سازمان ها، شرکتها و دانشگاه هایی هستند؟
دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی که در زمینه سرطان تحقیقات میکنند از نتایج این طرح میتوانند استفاده کنند.
- در خصوص پروژههای آتی که تکمیل کننده این پروژه هستند بفرمایید.
در نظر داریم تا نقش 7SK در مهار و کنترل سرطان را در شرایط درون تنی و حیوانات آزمایشگاهی هم مطالعه کنیم.
لینک پادکست طرح آنالیز بیان RNAهای غیر کد کننده 7SK و ANRIL در فازهای مختلف چرخه سلولی سلولهای MDA-MB-231 و MCF-10A و ارتباط بیانی آنها با ژنهای P15، P16، P53 و RB